I afklarings- og udviklingsforløbet vurderer vi borgerens personlige, faglige og sociale ressourcer og arbejder med at udvikle borgerens arbejdsevne. Det sker gennem samtaler, relationsarbejde og virksomhedspraktikker.
Målet er at vurdere, eller revurdere, om borgeren kan modnes til uddannelse eller skal indstilles til fleksjob, førtidspension, et ressourceforløb eller en anden indsats.
Praktik på arbejdsmarkedet
Som en væsentlig del af afklarings- og udviklingsforløbet skal borgeren i praktik. Borgeren har altid medindflydelse på, hvor praktikken skal være.
Inspirerede af IPS-metoden
Vi er inspirerede af IPS-metoden; Individual Placement and Support. Det betyder, at vi som udgangspunkt altid arbejder på at få borgeren i praktik på det ordinære arbejdsmarked hurtigst muligt frem for, at han eller hun først skal trænes på fx et beskyttet værksted. Når først borgeren er ude på arbejdsmarkedet, sætter vi ind med den støtte og træning, som borgeren har brug for i sin konkrete praktik.
Vi finder praktiksted i samarbejde med borgeren, tager med ud og taler med arbejdsgiver og er løbende på praktikbesøg under praktikken.
Hybridpraktikforløb
For at motivere og fastholde borgen i virksomhedspraktikken kan vi evt. tilbyde et hybridpraktikforløb, hvor borgeren får løn for de opgaver, han eller hun reelt løser i praktikken.
Læs mere om hybridpraktikforløb her
Fast støtte under praktikken
Har borgeren brug for fast støtte i sin praktik, samarbejder vi med REMA 1000, hvor borgeren kan arbejde to gange om ugen sammen med en jobcoach.
Praktik i støttede rammer
Er borgeren slet ikke klar til at komme i praktik på arbejdsmarkedet, kan vi tilbyde praktikforløb i vores interne virksomheder, svarende til beskyttet beskæftigelse, hvor der er pædagogisk personale fast tilknyttet.
Læs mere om vores små virksomheder
Vi har også vores eget lille montageværksted to gange om ugen. Her kan borgeren øve basale færdigheder som fx at møde til tiden, løse arbejdsopgaver, tage offentlig transport og at være sammen med andre. Samtidig kan vi som konsulenter lære borgeren bedre at kende og observere, hvordan borgeren klarer sig i forskellige situationer.