Gå til hoved indhold

Vores metoder

Respekt, forståelse og ligeværdige relationer er nøgleordene for vores arbejde i Nextjob.

En helhedsorienteret indsats

Alle har potentiale

Vi tror på, at alle mennesker har potentialer, og vi ser det som vores fornemmeste opgave, i samarbejde med den enkelte borger, at få dem frem, sat i spil og udviklet. Til fordel for borgeren selv, arbejdsmarkedet og samfundet.

Håndholdte forløb

Vores forløb er altid håndholdte. Det betyder, at borgren samarbejder med en fast job- og afklaringskonsulent hos os, der vejleder og støtter borgeren tæt gennem hele forløbet. Vi skræddersyr forløbet og tilpasser løbende støtten til borgerens behov og situation.

Anerkendende og helhedsorienteret tilgang

Vi har en anerkendende og helhedsorienteret tilgang og fokuserer på borgerens ressourcer og muligheder. Målet er udvikling, uddannelse eller et job, som hænger tæt sammen med, at andre forhold som bolig, helbred og socialt netværk også er i orden. Derfor samarbejder vi ikke bare med borgeren selv, men også med pårørende, sagsbehandlere, hjemmevejledere og andre fagpersoner i borgerens netværk for at sikre en helhedsorienteret indsats.

Traumebevidst tilgang (TBT)

Vores erfaring er, at mange af de borgere, vi har i forløb, har traumer eller er traumatiserede af oplevelser eller andet i deres liv. Et menneske med traumer vil ofte opleve utryghed, mistillid og et forhøjet alarmberedskab i mødet med det sociale system. (Kilde: Social- og boligstyrelsen 2023). Vi arbejder derfor med en traumebevidst tilgang (TBT).

  • Vi har alle viden om traumer og traumereaktioner, så vi kan respondere på en måde, der skaber tryghed hos borgeren, og så han eller hun oplever at blive set, hørt og forstået.
  • Borgerens perspektiv, ståsted og mål er styrende for forløbet hos os, så borgeren oplever kontrol, ejerskab og mestring.
  • Fundamentet for vores arbejde er relationsarbejde. Midlet til målet for vores indsatser er at skabe en god og tillidsfuld relation til borgeren, så borgeren føler sig tryg nok til at give udtryk for egne perspektiver, ønsker og behov.
  • Vi har indrettet vores fysiske rammer, så de bidrager til en fysisk og psykisk tryghed hos borgeren. Vi har egen skærmet indgang, hvor borgeren stort set kun møder os fra Nextjob. Vores faciliteter kan tilpasses borgerens behov og der er mulighed for at trække sig, både under møder og i vores interne montageafdeling. Vi har et mindre område med bløde møbler og en kuglestol, som kan afhjælpe psykisk og motorisk uro hos borgeren. Grønne planter og afdæmpede farver er med til at skabe rolige og trygge omgivelser i alle vores lokaler.

Recovery og rehabiliterende indsats

Vi har en recovery-orienteret tilgang, idet borgerens egen forståelse af trivsel, ønsker og mål er det centrale i vores indsats.

Vores udgangspunkt er, at borgeren kan og vil arbejde med sig selv, og vi støtter borgeren aktivt, så han eller hun får mulighed for at leve et selvstændigt og meningsfuldt liv. Vi arbejder rehabiliterende ved, at vi arbejder målrettet og tidsbestemt mod et fælles mål, som er formuleret i samarbejde med borgeren, pårørende og fagfolk – altid med udgangspunkt i borgerens egen motivation og ønsker til at komme i uddannelse eller arbejde.

Inklusion på arbejdsmarkedet via IPS

I vores forløb arbejder vi efter IPS-metoden; Individual Placement and Support.

Vores udgangspunkt er, at borgeren skal ud på arbejdsmarkedet hurtigst muligt i stedet for først at skulle trænes på fx et beskyttet værksted. Når først borgeren er ude på arbejdsmarkedet, sætter vi ind med målrettet støtte og træning, som borgeren har brug for til netop dette arbejde. I samarbejde med borgeren og borgerens netværk er målet hurtigt at (gen)skabe tilknytning til arbejdsmarkedet.

Beskæftigelse i støttede rammer

Målet er altid, at borgeren kommer ud på arbejdsmarkedet. Men for nogle borgere, som har været isoleret fra arbejdsmarkedet længe, kan det være nødvendigt med en gradvis overgang til arbejdsmarkedet.

Her kan borgeren prøve kræfter med arbejdsopgaver og arbejdspladskultur i vores egne små virksomheder. Vores virksomheder har jobcoaches fast tilknyttet, der kan give den nødvendige faglige og pædagogiske støtte.

Læs mere om vores egne virksomheder og støttet beskæftigelse her