Tre STU-elever klar til voksenlivet

STU Nextjob holdt translokation d. 14. marts for tre elever, der afslutter deres uddannelse i år. Det blev fejret med taler, boblevand og chokolade i stride strømme.

Tøjet var ekstra fint, smilet ekstra stort, og ryggen ekstra rank, da Daniel Brix Havemann, Nisha Marie Christensen Hedegaard og Camilla Käte Henriksen fik overrakt blomster og kompetencebevis for at have bestået Nextjobs Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse. 

’Et stort tillykke til jer alle tre! Hvor har det været fantastisk at følge jer og se, hvor langt I er nået. Godt gået!’, lød det fra underviser Synne Alexandra Ravn, der har fulgt de tre elever gennem hele uddannelsen. 

Læring for livet

I løbet af uddannelsens tre år har de tre elever bl.a. haft dansk, regning, engelsk, kommunikation og konflikthåndtering på skemaet. De har lært om arbejdslivet, været i praktikker på arbejdsmarkedet, været på studietur i udlandet - og ikke mindst fået en masse nye venner på skolen. Og så er de blevet klogere på, hvad de kan og vil fremover.

Nisha er allerede i fuld gang med et grundforløb på Sosu C, der skal forberede hende til at komme ind på social- og sundhedsuddannelsen eller på uddannelsen til pædagogisk assistent til sommer. Camilla brænder også for de bløde fag og fortsætter sin praktik i en vuggestue, som hun håber på sigt kan føre til et fast arbejde med børn. Daniel undersøger i øjeblikket markedet for højskoler og ser frem til et år mere med læring og socialt samvær. 

Efter overrækkelsen blev der sippet bobler og minglet omkring chokoladefontænen. Både elever, lærere og familie var med til at fejre de tre elever, der nu for alvor tager fat på voksenlivet. 

Læs mere om STU Nextjob her.

Nextjobs logo